Kaj počne spletni oblikovalec?

Spletni oblikovalec oblikuje ali preoblikuje spletne strani.

Glavna naloga spletnega oblikovalca je oblikovanje spletnih strani. Pri oblikovanju spletnih strani je treba upoštevati veliko, kar ob prvem ogledu spletne strani morda ne bo takoj vidno.

Estetski vidik je pomemben in izbira ustreznih barv, pisave, postavitve in slik ustvari celotno osebnost spletnega mesta. Poleg upoštevanja estetskih vidikov mora biti prednostna naloga uporabnost spletnega mesta. Pomembno je ustvariti stran, na katero se nanaša ciljni trg.

Na primer, spletno mesto, namenjeno otrokom, mora zadržati pozornost, uporabiti svetle barve in preprosto berljivo pisavo s slikami in ne preveč besedila. Tako, da je zabavno, privlačno in lahko razumljivo. Postavitev in struktura morata biti enostavna za sledenje, da so informacije lažje dostopne. Nasprotno za strokovno spletno mesto, namenjeno na primer zdravnikom, predstaviti moramo drugačno sliko, vendar še vedno enostavno berljivo in informacije organizirane v obliki, ki je enostavna za dostop.

Spletni oblikovalec nadzoruje celotno spletno mesto in mora razumeti, kako ustvariti ustrezno sliko, hkrati pa zagotoviti, da je spletna stran enostavna za uporabo.

Ostali projekti

Let’s Talk

Poklepetajmo
o vaši viziji!